Fundacja DROGA - CENTRUM ZDROWIA PSYCHICZNEGO

NASZ ZESPÓŁ

Katarzyna Urbańczyk - Prezers Zarządu Fundacji, psycholog, pracownik socjalny, terapeuta uzależnień. Prowadzi terapię w języku rosyjskim.

Radosław Grzegórzko - Kierownik Zespołu Terapeutycznego, psycholog, psychoterapeuta w trakcie certyfikacji, pracujący głównie w nurcie psychodynamicznym. Ukończył czteroletnie całościowe szkolenie z psychoterapii atestowane przez Polskie Towarzystwo Psychiatryczne oraz szkolenie trenera warsztatu umiejętności psychospołecznych Polskiego Towarzystwa Psychologicznego. Członek Amerykańskiego Towarzystwa Psychologicznego (APA), Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego (PTP) oraz Amerykańskiego Towarzystwa Psychologii Uzależnień (Society of Addiction Psychology).

__LEKARZE PSYCHIATRZY:

Katrzyna Franelak-Cywińska - specjalista psychiatra.

Piotr Dunal - specjalista psychiatra, psychoterapeuta z certyfikatem SNP PTP. Oprócz podejścia biologicznego i farmakoterapii chorób i zaburzeń psychicznych, specjalizuje się w psychoterapii indywidualnej i grupowej osób dorosłych m.in. z zaburzeniami nerwicowymi, objawami lękowymi, psychosomatycznymi, zaburzeniami osobowości oraz depresyjnymi. Posiada doświadczenie w pracy z osobami narażonymi na stres jak i przejawiającymi zaburzenia adaptacyjne. Interesuje się również rehabilitacją społeczną osób z rozpoznanymi zaburzeniami i chorobami psychicznymi. Jest członkiem Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego, Sekcji Naukowej Psychoterapii PTP oraz Śląskiego Stowarzyszenia Psychoterapeutów.

Oliwia Sztwiertnia - lekarz psychiatra.

__PSYCHOLOGOWIE I PSYCHOTERAPEUCI:

Ilona Bednarz - psycholog, psychoterapeuta pracujący w nurcie poznawczo-behawioralnym. Ukończyła czteroletnią Szkołę Psychoterapii Poznawczo Behawioralnej Uniwersytetu SWPS. Posiada certyfikat psychoterapeuty PTTPB. Jest członkiem Polskiego Towarzystwa Terapii Poznawczej i Behawioralnej, uczestniczyła oraz nadal uczestniczy w licznych szkoleniach dodatkowych stale podnosząc kwalifikacje zawodowe. Specjalizuje się w psychoterapii osób dorosłych.

Patrycja Curyło-Sikora - psycholog, doktor nauk społecznych w dziedzinie psychologii, absolwentka psychologii stosowanej na Uniwersytecie Jagiellońskim, psychoterapeuta – ukończone całościowe czteroletnie szkolenie z psychoterapii w Krakowskim Centrum Psychodynamicznym, przygotowujące do uzyskania certyfikatu psychoterapeuty Polskiego Towarzystwa Psychologicznego oraz Polskiego Towarzystwa Psychoterapii Psychodynamicznej. Posiada uprawnienia do prowadzenia mediacji rodzinnych. Specjalizuje się w zagadnieniach z obszaru psychologii klinicznej oraz zdrowia ze szczególnym uwzględnieniem tematyki dotyczącej promocji zdrowia. Pracuje jako nauczyciel akademicki na Uniwersytecie Pedagogicznym w Krakowie.

Marta Kostuś - psycholog. Prowadzi terapię w jezyku migowym i w języku angielskim.

Ewa Krytowska - specjalista psychotrapii uzaleznień, mediator sądowy.

Paulina Michalska-Jagieło - Psycholog, psychoonkolog. Jest w trakcie specjalizacji z zakresu psychologii klinicznej. Ukończyła  studia podyplomowe z zakresu psychologii sądowej przygotowujące do opiniodawstwa psychologicznego w sprawach karnych i cywilnych. Pracuje z pacjentami onkologicznymi oraz ich rodzinami. Prowadzi terapię w języku angielskim.

Katarzyna Kozub - psycholog.

Mirosław Migas - specjalista psychotrapii uzależnień Krajowego Biura Przeciwdziałania Narkomanii. Absolwennt Wydziału Dziennikarstwa i Nauk Politycznych Uniwersytetu Warszawskiego.

Tomasz Kluka - specjalista psychoterapii uzaleznień Państwowej Agencji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych.