Fundacja DROGA - CENTRUM ZDROWIA PSYCHICZNEGO

NASZ ZESPÓŁ

Katarzyna Urbańczyk - Prezes Zarządu Fundacji, psycholog, pracownik socjalny, terapeuta uzależnień Krajowego Biura Przeciwdziałania Narkomanii. Prowadzi terapię w języku rosyjskim.

Radosław Grzegórzko - Kierownik Zespołu Terapeutycznego, psycholog, psychoterapeuta w trakcie certyfikacji, pracujący głównie w nurcie psychodynamicznym. Ukończył czteroletnie całościowe szkolenie z psychoterapii atestowane przez Polskie Towarzystwo Psychiatryczne oraz szkolenie trenera warsztatu umiejętności psychospołecznych Polskiego Towarzystwa Psychologicznego. Członek Amerykańskiego Towarzystwa Psychologicznego (APA), Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego (PTP) oraz Amerykańskiego Towarzystwa Psychologii Uzależnień (Society of Addiction Psychology).

__LEKARZE PSYCHIATRZY:

Katrzyna Franelak-Cywińska - lekarz specjalista psychiatra. Ukończyła studium psychoterapii uzaleznień Państwoej Agencji Rozwiazywania Problemów Alkoholowych. Pracowała w stacjonarnym osrodku terapii uzależnień Wolmed. Posiada kompetencje zawodowe w zakresie psychiatrii ogólnej jak również terapii uzaleznień.

Piotr Dunal - specjalista psychiatra, psychoterapeuta z certyfikatem SNP PTP. Oprócz podejścia biologicznego i farmakoterapii chorób i zaburzeń psychicznych, specjalizuje się w psychoterapii indywidualnej i grupowej osób dorosłych m.in. z zaburzeniami nerwicowymi, objawami lękowymi, psychosomatycznymi, zaburzeniami osobowości oraz depresyjnymi. Posiada doświadczenie w pracy z osobami narażonymi na stres jak i przejawiającymi zaburzenia adaptacyjne. Interesuje się również rehabilitacją społeczną osób z rozpoznanymi zaburzeniami i chorobami psychicznymi. Jest członkiem Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego, Sekcji Naukowej Psychoterapii PTP oraz Śląskiego Stowarzyszenia Psychoterapeutów.

Oliwia Sztwiertnia - Lekarz psychiatra w trakcie specjalizacji. Posiada kompetencje również w innych specjalnościach. Zdobywała kwalifikacje jako lekarz pogotowia, podstawowej opieki medycznej oraz lekarz w ośrodku terapii uzależnień. Rezydenturę odbyła w Klinice Paychiatrii i Psychoterapii w Katowicach-Ochojcu. Praktykowała zarówno na dziennym, jak i na zamkniętym oddziale psychiatrycznym.

__PSYCHOLOGOWIE I PSYCHOTERAPEUCI:

Ilona Bednarz - psycholog, psychoterapeuta pracujący w nurcie poznawczo-behawioralnym. Ukończyła czteroletnią Szkołę Psychoterapii Poznawczo Behawioralnej Uniwersytetu SWPS. Posiada certyfikat psychoterapeuty PTTPB. Jest członkiem Polskiego Towarzystwa Terapii Poznawczej i Behawioralnej, uczestniczyła oraz nadal uczestniczy w licznych szkoleniach dodatkowych stale podnosząc kwalifikacje zawodowe. Specjalizuje się w psychoterapii osób dorosłych.

Patrycja Curyło-Sikora - psycholog, doktor nauk społecznych w dziedzinie psychologii, absolwentka psychologii stosowanej na Uniwersytecie Jagiellońskim, psychoterapeuta – ukończone całościowe czteroletnie szkolenie z psychoterapii w Krakowskim Centrum Psychodynamicznym, przygotowujące do uzyskania certyfikatu psychoterapeuty Polskiego Towarzystwa Psychologicznego oraz Polskiego Towarzystwa Psychoterapii Psychodynamicznej. Posiada uprawnienia do prowadzenia mediacji rodzinnych. Specjalizuje się w zagadnieniach z obszaru psychologii klinicznej oraz zdrowia ze szczególnym uwzględnieniem tematyki dotyczącej promocji zdrowia. Pracuje jako nauczyciel akademicki na Uniwersytecie Pedagogicznym w Krakowie.

Marta Kostuś - psycholog, specjalista psychoterapii uzależnień Państwowej Agencji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych w trakcie certyfikacji. Uczestniczyła w licznych szkoleniach z zakresu dialogu motywującego w pracy indywidualnej i grupowej z pacjentami uzależnionymi oraz ich bliskimi. Ukończyła kursy Polskiego Języka Migowego i Systemu Języka Migowego, prowadzi terapię również w języku angielskim.

Ewa Krytowska - certyfikowany psychoterapeuta terapii uzależnień Krajowego Biura ds. Przeciwdziałania Narkomanii. Studiowała socjologię i pedagogikę na Uniwersytetach Łódzkim i Śląskim. Specjalista II stopnia w zawodzie pracownik socjalny ds. przeciwdziałania przemocy w rodzinie. Jest stałym mediatorem sądowym, posiada uprawnienia do prowadzenia mediacji karnych i rodzinnych oraz w sprawach w nieletnich. Specjalizuje się w pracy z osobami uzależnionymi, współuzależnionymi, prowadzi terapie małżeńską i terapię par. Jest ekspertem sądowym ds. w sprawie zbierania informacji na temat używania przez oskarżonego środków odurzających, substancji psychotropowych lub środków zastępczych. Koordynuje programy edukacji dorosłych w ramach ERASMUS + i POWER.

Paulina Michalska-Jagieło - Psycholog, psychoonkolog. Jest w trakcie specjalizacji z zakresu psychologii klinicznej. Ukończyła  studia podyplomowe z zakresu psychologii sądowej przygotowujące do opiniodawstwa psychologicznego w sprawach karnych i cywilnych. Pracuje z pacjentami onkologicznymi oraz ich rodzinami. Prowadzi terapię w języku angielskim.

Katarzyna Kozub - psycholog.

Mirosław Migas - specjalista psychotrapii uzależnień Krajowego Biura Przeciwdziałania Narkomanii. Absolwennt Wydziału Dziennikarstwa i Nauk Politycznych Uniwersytetu Warszawskiego.

Tomasz Kluka - specjalista psychoterapii uzaleznień Państwowej Agencji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych.